Kanaampsud sidrunimarinaadisFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
1. detsember 2014, 04:47

Kanaampsud sidrunimarinaadis

Koostisosad
500 g Kanafilee
1 tk Muna
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Sidrun
1 tl Seesamiõli
4 spl Maisitärklis
2 spl Õli
1 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Haki küüslauk, riivi sidrunikoor ja pigista välja mahl.
2. Klopi kausis muna lahti ja sega hulka hakitud küüslauk, sidrunimahl ja riivitud koor, sojakaste, seesamiõli ja maisitärklis.
3. Lõika kana umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks.
4. Sega kanatükid marinaadiga korralikult läbi ja jäta tunniks ajaks maitsestuma.
5. Kuumuta pannil õli hästi tuliseks. Lisa jaokaupa kanatükid ja prae kuldpruuniks.
6. Serveeri aasiapäraste kastmetega või sidrunimajoneesiga.
HEA TEADA!
Soovi korral võid kanaampsusid ka sooja kastmega serveerida. Selleks tõsta praetud kanatükid pannile, lisa ühe sidruni pressitud mahl ja sojakastet ning puista üle üle hakitud rohelise sibulaga.
Mõnusa meki saad, kui praed kanatükke maapähkliõlis.