Taimetoidu retseptid

Sidrunimajonees 

Angelica Udeküll, 1. detsember 2014, 04:32
SidrunimajoneesFoto: Daisy Lappard

Koostisosad
2 spl Sidrunimahl
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Sool
2 tk Munakollane
2 dl Oliiviõli
1 tl Dijoni sinep

Valmistamine
1. Haki küüslauk hästi peeneks või pressi läbi küüslaugupressi.
2. Pressi sidrunist mahl.
2. Eralda munakollased valgetest.
3. Sega munakollaste hulka hakitud küüslauk, sinep ja sool.
4. Hakka muna vahustama ja nirista peene joana pidevalt vahustades sekka oliiviõli, kuni majonees on muutunud läikivaks ja kreemjaks.

HEA TEADA!
* Sidrunimajonees sobib ideaalselt dipikastmena krevettide ja mereandide, aga ka kanatiibade või kasvõi siinsete kanasuupistete kõrvale. Ka täiendab see suurepäraselt igasugust kalarooga, sh praetud, grillitud või ahjukala.
* Kui kasutad teravat sinepit, võib maitse jääda liiga mõrkjas, sestap on Dijoni sinep parim. Samas võid majoneesi teha ka magusa sinepiga, nii jääb ka tulemus magusam.
* Eelista võimalusel maheda maitsega oliiviõli, mitte liiga vürtsika või rohuse maitsega oliiviõli.
* Kogus 300 grammi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee