Tumedad trühvlid ploomide ja pistaatsiapähklitegaFoto: Kristi Metsa
Nädala kook
20. november 2014, 06:54

Tumedad trühvlid ploomide ja pistaatsiapähklitega

Ploom ja šokolaad sobivad hästi kokku ning kui kaunistuseks on veel veidi soolakas pistaatsiapähkel, on maitseelamus garanteeritud.

Koostisosad
100 g Mustad kuivatatud ploomid
2 dl Vana Tallinn Cream kooreliköör
200 g Või
400 g Tume šokolaad
600 g Tume šokolaad (kastmiseks)
40 tk Pistaatsiapähklid (kaunistamiseks)

Valmistamine
1. Pane kuivatatud ploomid paariks tunniks likööri sisse likku.
2. Vahusta või.
3. Lisa likööris leotatud ploomid ja liköör ning sega.
4. Lisa veevannil sulatatud šokolaad.
5. Vala segu 20x12 cm vormi ja hoia 6 tundi kuni üle öö külmkapis.
6. Tükelda trühvlisegu.
7. Sulata tume šokolaad veevannil.
8. Kasta trühvlid šokolaadi sisse.
9. Kaunista hakitud pistaatsiapähklitega või endale meelepäraselt.
Kogus 40 tükki.