Gluteenivabad retseptid

Sambal oelek 

Siiri Kirikal, 20. november 2014, 04:20
Sambal oelek
Tuhat ja tuline! Sambal tähendab külma soolast kastet või dippi. Sorts seda pastat maitsestab ära terve suure pajatäie suppi ja sobib kui valatud näiteks värskete krevetisabade praadimise õlisse. Laimimahla asemel sobib ka tamarindivesi. Sealjuures on pasta väga hea nii küüslauguga kui ka ilma.

Koostisosad
10 tk 'Cayenne’i' tšilli
1 spl Santa Maria kivisoola
Värskelt pressitud laimi mahl

Valmistamine
Uhmerda hakitud tšilli pastaks või riivi peenelt. Lisa sool ja tilgake mahla ning ongi kõik. Pasta säilib külmikus paar nädalat, aga seda annab ka sügavkülmutada, kui sügisel kipub saak (kasvuhoones) ülemäära suur olema.
Kogus 150 ml.