Gluteenivabad retseptid

Müsli tatra- ja hirsihelvestega 

Mari-Liis Ilover, 24. november 2014, 04:09
Müsli tatra- ja hirsihelvestega Mari-Liis Ilover
Poemüsli on kallis ja võib sisaldada gluteeni. Krõbedat kodust müslit saab valmistada traditsioonilisel moel kaerahelvestest (jälgi, et need oleksid märkega “gluteenivabad”), aga veidi harjumuspäratumad tatra- ja hirsihelbed on müslis samuti suurepärased. Proovi järele!

Koostisosad
100 g Tatrahelbed
50 g Hirsihelbed
50 g Sarapuupähklid
50 g Kreeka pähklid
50 g Seemned (kõrvitsa-, päevalille-, linaseemned jms)
100 g Suhkur
4 spl Suhkrusiirup või mesi
5 spl Rapsiõli
50 g Kuivatatud aprikoosid või ploomid
50 g Kuivatatud jõhvikad
50 g Rosinad
50 g Banaanilaastud
50 g Kookoshelbed

Valmistamine
1. Sega suures kausis helbed ja pähklid-seemned suhkru, suhkrusiirupi või mee ning õliga.
2. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
3. Rösti 180 kraadi juures 10 minutit. Tõsta müsli ahjust, lase plaadil jahtuda.
4. Haki kuivatatud puuviljadmarjad veidi väiksemaks (rosinad ja jõhvikad võib terveks jätta) ning sega jahtunud müsliseguga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee