Gluteenivabad retseptid

Kuldkollane õunakook 

Mari-Liis Ilover, 24. november 2014 04:34
Kuldkollane õunakookFoto: Mari-Liis Ilover
Maitsev õunakook püsib toidukilesse pakitult värske paar päeva. Kaneeli võid asendada 1 tl ingveriga, nii saad hoopis teise mekiga koogi. Vali küpsetamiseks võimaluse korral tervislikum, transrasvhapeteta margariin, näiteks Bio Olive.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Maisijahu
2 dl Riisijahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Suhkur
0.25 tl Sool
175 g Margariini või laktoosivaba või
5 tk Õun
3 spl Suhkur
2 tl Kaneel
2 spl Kartulitärklis
1 tk Muna (määrimiseks)
Tuhksuhkur
2 tk Muna

Valmistamine
1. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur.
2. Lisa väikeste tükkidena margariin või laktoosivaba või. Klopi munad lahti, lisa tainasse. Sega tainas ühtlaseks palliks. Vajuta tainapall lapikuks, keera toidukilesse ja lase pool tundi külmkapis taheneda.
3. Puhasta õunad, tükelda. Sega suhkru, kaneeli ja tärklisega.
4. Määri 23–24 cm lahtikäiv vorm seest rasvainega. Vajuta ⅔ tainast põhja ja külgedele. Tõsta põhjale täidis.
5. Rulli ülejäänud tainas toidukile vahel õhukeseks vormisuuruseks kettaks. Eemalda pealmine toidukile, keera ketas niimoodi koogile, et enne allpool olnud kile jääb peale. Eemalda see. Näpista tainapõhi ja kaas äärtest kinni, vajuta kahvliga kokku.
6. Määri kook pealt lahtiklopitud munaga ja torka kahvliga sisse mõned augud.
7. Küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit. Puista enne söömist üle tuhksuhkruga.