Kuldkollane õunakook
Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 dl Maisijahu
2 dl Riisijahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Suhkur
0.25 tl Sool
175 g Margariini või laktoosivaba või
5 tk Õun
3 spl Suhkur
2 tl Kaneel
2 spl Kartulitärklis
1 tk Muna (määrimiseks)
Tuhksuhkur
2 tk Muna
Valmistamine
1. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur.
2. Lisa väikeste tükkidena margariin või laktoosivaba või. Klopi munad lahti, lisa tainasse. Sega tainas ühtlaseks palliks. Vajuta tainapall lapikuks, keera toidukilesse ja lase pool tundi külmkapis taheneda.
3. Puhasta õunad, tükelda. Sega suhkru, kaneeli ja tärklisega.
4. Määri 23–24 cm lahtikäiv vorm seest rasvainega. Vajuta ⅔ tainast põhja ja külgedele. Tõsta põhjale täidis.
5. Rulli ülejäänud tainas toidukile vahel õhukeseks vormisuuruseks kettaks. Eemalda pealmine toidukile, keera ketas niimoodi koogile, et enne allpool olnud kile jääb peale. Eemalda see. Näpista tainapõhi ja kaas äärtest kinni, vajuta kahvliga kokku.
6. Määri kook pealt lahtiklopitud munaga ja torka kahvliga sisse mõned augud.
7. Küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit. Puista enne söömist üle tuhksuhkruga.
Kommentaarid (0)