Kinoavorm spinatigaFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
24. november 2014, 06:04

Kinoavorm spinatiga

Kreemise sisu ja krõbeda kattega ahjuvorm tasub kindlasti proovimist. Valge bešamell kaste on valmistatud riisijahu ja kaera piimaga, krõbedas kattes asendab riivsaia riisi galettide puru. Laktoosivaba astmeretsepti saad kasutada ka teistes toitudes, näiteks lisandiks kanale ja/või köögiviljadele. Kinoa asemel võid toidus kasutada ka keedetud gluteenivabu makarone.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KASTE
3 spl Laktoosivaba või
3 spl Riisijahu
400 ml Kaerapiim
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
100 g Riivitud laktoosivaba juust
TÄIDIS
300 g Keedetud kinoa
50 g Suur peotäis spinatilehti
KATE
3 tk Riisigalett
100 g Riivitud laktoosivaba juust
5 spl Oliiviõli
0.5 tl Sool

Valmistamine
1. Sulata kastruli põhjas või. Puista sisse jahu, sega kastmevispliga ühtlaseks pastaks.
2. Lisa 100 ml kaerapiima. Sega edasi keetes pidevalt, et jahuklimpe sisse ei jääks. Lisa ülejäänud piim ja keeda mõned minutid, kuni kaste pakseneb.
3. Tõsta kastrul pliidilt. Sega kastmesse riivjuust, sool ja muskaat.
4. Sega kausis omavahel kinoa, kaste ja spinatilehed, suuremad spinatilehed rebi väiksemaks.
5. Vala segu õlitatud ahjuvormi.
6. Valmista krõbe puru. Purusta köögikombainis või sõrmede vahel riisigaletid, sega 50 g riivitud juustu ja oliiviõliga. Puista segu vormile, kõige peale raputa ülejäänud riivjuust.
7. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.