Kinoasalat ja lihapallidFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
24. november 2014, 04:28

Kinoasalat ja lihapallid

Kinoa ehk Tšiili hanemalts ei ole teravili, vaid kuulub hoopis rebasheinaliste sugukonda. Toiduks tarvitatakse taime seemneid. Kinoa asendab hästi teravilju ja on mõnusaks vahelduseks riisile, pastale, kuskussile. See salat on tegelikult Liibanoni tabboulleh, mida tavapäraselt valmistatakse bulgurnisuga. Ent täpselt sama mõnus tuleb kinoaga! Lisandiks küpseta kõrvale laste lemmikud lihapallid, mille koostises pole riivsaia.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Kinoa
0.5 tk Pikk kurk
2 tk Tomat
1 tk Granaatõun
3 spl Hakitud koriander
3 spl Hakitud münt
50 ml Oliiviõli
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
LIHAPALLID
400 g Veisehakkliha
1 tk Riivitud sibul
1 tk Muna
1 spl Kartulitärklis
1 tl Sool

Valmistamine
1. Keeda kinoa vastavalt pakil olevale õpetusele. Nõruta.
2. Tükelda kurk väikesteks kuubikuteks. Lõika tomatid neljaks, eemalda seemned koos mahlase seemnekojaga. Tükelda viljaliha kuubikuteks.
3. Lõika granaatõun neljaks sektoriks, eralda seemned.
4. Sega kõik ained omavahel.
Lihapallid
1. Sega kõik ained omavahel.
2. Vormi märgade kätega pallikesed, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
3. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.