Hirsiga täidetud paprikadFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
24. november 2014, 06:13

Hirsiga täidetud paprikad

Hirss on mineraalainerikas teravili, mis põhjustab väga harva allergiat. Lisaks tavapärasele pudrule saab hirssi kasutada mitmel viisil: lisa keedetud hirsiteradega toekust salatitele ja suppidele, valmista hirsist pirukatäidis või tee pilaffi. Vahelduseks riisitäidisele võid panna ka paprikatesse hoopis hirsitäidise – nii hea!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Paprika
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
100 g Šampinjonid
400 g Keedetud sõmer hirss
6 spl Tomatipasta
8 spl Oliiviõli
2 tl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta pannil 4 sl oliiviõli, prae sibul ja küüslauk selles läbipaistvaks.
2. Haki seened. Lisa pannile veel 4 sl oliiviõli ja seened, prae 2 minutit.
3. Lisa hirss, prae koos kõige muuga läbi. Sega hulka tomatipasta ja suhkur, maitsesta soola ja pipraga.
4. Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemnekojad. Tõsta täidis õõnsustesse. Lao paprikad ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

HEA TEADA!
Hirsi keetmine. Pese hirss kuuma veega. Võta 1 osa hirsi kohta 2 osa vett. Vala hirss soolaga maitsestatud
vette ja keeda, kuni vesi on imendunud (20–25 minutit). Sega hirss kahvliga sõmeraks.