Hommikusöögi retseptid

Kanasingi-köögiviljaomlett 

Tiina Lebane, 24. november 2014, 03:21
Kanasingi-köögiviljaomlettFoto: Kristi Metsa
Kerge ahjuomlett on parim soojalt ning sobib tervislikuks õhtu- või hiliseks hommikusöögiks kogu perele. Napi kalorsusega toitu võid julgelt süüa korraga 2 portsjonit. Järelejäänud omlett paki portsjonitena toidukilesse ja võta tööle kaasa. 

Koostisosad
300 g Suvikõrvits
1 tk Punane paprika
1 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
250 g Kirsstomatid
200 g Kanasingikuubikud
1 spl Õli
1 dl Hakitud värsked ürdid (tüümian, petersell, murulauk)
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud piprasegu
4 tk Muna
200 g Maitsestamata jogurt

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvits ja paprika 1 cm suurusteks tükkideks. Haki kooritud sibul ja küüslauguküüned peeneks. Poolita kirsstomatid.
2. Lase õli pannil kuumaks ning prae sibul ja küüslauk kergelt läbi.
3. Lisa suvikõrvitsa- ja paprikatükid ning kuumuta segades 3-4 minutit.
4. Sega juurde singikuubikud ning maitsesta ürtide, soola ja pipraga. Vala segu õliga määritud ahjuvormi.
5. Klopi munad lahti ja sega hulka maitsestamata jogurt. Vala muna-jogurtisegu ahjuvormi ja kata tomatipoolikutega.
6. Küpseta ahjuomletti eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni muna on hüübinud ja omlett hakkab pealt kuldseks värvuma.