Kõrvitsa-tajineFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
24. november 2014, 04:25

Kõrvitsa-tajine

Põhja-Aafrikast pärit hautis – tajine – on nime saanud spetsiaalse savinõu järgi, milles seda valmistatakse. Kui sellist nõu käepärast pole, valmista roog pannil. Vürtse on selles roas Aafrikale kohaselt piisavalt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 spl Õli
2 tk Punane sibul
3 cm Ingveri jupp
500 g Kõrvits
1 tl Kaneel
1 tl Jahvatatud köömned
1 tl Harissa pasta
0.5 spl Vedel mesi
700 g Tomatipüree
50 g Kuivatatud jõhvikad
400 g Konserveeritud kikerherned
200 g Kuskuss
3 dl Puljong
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Hakitud koriandrilehed
1 tl Jahvatatud koriander

Valmistamine
1. Koori sibulad ja viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil 2 sl õli ja pruunista sibulaid kergelt.
2. Lõika kõrvitsa viljaliha suurteks kuubikuteks ning lisa pannile koos riivitud ingveri ja vürtsidega.
3. Sega läbi ning lisa siis mesi, tomatipüree ja jõhvikad. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta 10 minutit. Lisa kikerherned ja hauta veel 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Kui segu on liiga paks, lisa pisut puljongit või vett.
4. Lisa kuskussile puljong ja riivitud sidrunikoor, kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Sega siis hulka sidrunimahl ja 1 sl õli.
5. Raputa roale koriandrilehti ja serveeri kuskussiga.