Gluteenivabad retseptid

Chili con carne šokolaadiga 

Pille Enden, 17. november 2014, 05:15
Chili con carne šokolaadigaFoto: Jaan Heinmaa
Šokolaad annab sellele vanale heale retseptile hoopis uue näo ja on kastmesse igati sobilik.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 spl Õli
500 g Veiseliha (nt praetükk)
500 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
1 tk Punane sibul
1 tk Sellerivars
1 tk Tšilli
2 tl Kuivatatud pune
3 spl Pruun suhkur
800 g Purustatud tomatid
5 dl Lihapuljong
400 g Kidney-oad soolvees
400 g Mustad oad soolvees
Sool
Must pipar
75 g Tume šokolaad
Koriandrilehed
SERVEERIMISEKS
Keedetud riis
Hapukoor
Roheline sibul

Valmistamine
1. Haki veiseliha ja pruunista see kastruli põhjas kuumas õlis mitmes jaos, tõsta kõrvale.
2. Vala natuke õli potti juurde ja pruunista ka hakkliha, tõsta samuti kõrvale.
3. Lisa veel õli ja kuumuta selles hakitud sibulaid ja sellerit 3–4 minutit, kuni on pehmenenud ja
pruunistunud. Sega hulka hakitud tšilli ja pune ning kuumuta veel paar minutit.
4. Tõsta liha ja hakkliha tagasi potti. Lisa suhkur, purustatud tomatid, puljong ja oad. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all u 2 tundi.
5. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka šokolaad ja kuumuta segades, kuni see ära
sulab. Sega hulka hakitud koriandrilehed.
6. Serveeri riisi, hapukoore ja rohelise sibulaga.