Mole poblanoFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
17. november 2014, 06:00

Mole poblano

Mole on Mehhiko köögis tuntud rohkelt eri tšillipipraid sisaldav kaste, millel on regiooniti lugematult versioone. Šokolaad annab sellelegi roale põneva nüansi juurde.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Kanakints, -koib või filee
Õli (praadimiseks)
Sool
Must pipar
MOLE
2 spl Seesamiseemned
Õli
1 spl Mandlid
1 spl Maapähklid
2 tk Banaan
50 g Rosinad
100 g Tomatid
4 tk Tšillikaun
0.25 tl Aniisiseemned
0.25 tl Jahvatatud kaneel
0.25 tl Jahvatatud nelk
2.5 dl Vesi
30 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Rösti kuival pannil eraldi seesamiseemned, mandlid ja maapähklid ning pane kombaini.
2. Rösti vähese õli sees ka viilutatud banaanid, pane samuti kombaini. Rösti rosinad ja pane ka kombaini.
3. Lisa pannile pisut õli ja kuumuta läbi tükeldatud tomatid. Kuumuta väheses õlis läbi ka seemnetest puhastatud ja hakitud tšilli. Lisa eelnevalt töödeldud ainetele. Lisa aniisiseemned, nelk ja kaneel.
4. Töötle kõik ained kombainis pastaks. See ongi mole.
5. Kuumuta pannil õli, lisa mole ja nii palju vett, et kaste saaks paksu hapukoore konsistentsi.
6. Sega läbi ja kuumuta, et aroomid ja maitsed paremini esile tõuseks. Lisa šokolaad ja sulata see kuumutades. Maitsesta vähese soolaga.
7. Pruunista kanatükid mõlemalt poolt õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kastmesse ja hauta küpseks.
Serveeri keedetud riisiga.