Kahe šokolaadi tort mündigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
17. november 2014, 02:42

Kahe šokolaadi tort mündiga

Nii tume kui ka valge šokolaad on selles tordis väljapaistvalt esindatud. Mõlemad mõnusa mündimaitsega.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 min + 1 tund maitsestumiseks + 4 t 15 min külmkapis + 20 min ahjus

Koostisosad
PÕHI
4 dl Nisujahu
125 g Või
60 g Tuhksuhkur
2 spl Kakaopulber
1 tk Munakollane
1.5 spl Vesi
Või (vormi määrimiseks)
MÜNDI JA VALGE ŠOKOLAADI TÄIDIS
1.5 dl Vahukoor
Mündilehed
300 g Valge šokolaad
TUMEDA ŠOKOLAADI TÄIDIS
300 g Tume mündimaitseline šokolaad
2.5 dl Kohvikoor

Valmistamine
PÕHI
1. Määri 22 cm lahtikäiv tordivorm võiga. Näpi jahu, võitükid, tuhksuhkur ja kakaopulber seguks. Lisa munakollane ja töötle ühtlaseks tainaks.
2. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ja pane 15 minutiks külmkappi.
3. Kata põhi fooliumiga ja aseta fooliumile raskus.
4. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda raskus ja küpseta veel 10 minutit. Lase jahtuda.

MÜNDI JA VALGE ŠOKOLAADI TÄIDIS
1. Vala koor kastrulisse, lisa mündilehed ja -varred ning kuumuta keemiseni. Pane kaas peale
ja jäta 1 tunniks seisma.
2. Kurna. Sulata valge šokolaad vesivannil, lisa koor ja sega ühtlaseks.
3. Tõsta tainale, silu ühtlaseks ning tõsta tunniks ajaks külmkappi.

TUMEDA ŠOKOLAADI TÄIDIS
1. Sulata šokolaad ja koor vesivannil, sega ühtlaseks ja vala mündikreemile, silu tasaseks.
2. Lase 3 tundi külmkapis seista.