Gluteenivabad retseptid

Kahe šokolaadi vaht kirssidega 

Pille Enden, 17. november 2014, 05:48
Kahe šokolaadi vaht kirssidegaFoto: Jaan Heinmaa
Hapukad kirsid ja magus-mõru šokolaadivaht on selles pokaaliroas tasakaalus. Niisugust maiust ei olegi väga palju vaja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 min + 30 min külmkapis

Koostisosad
KIRSIKASTE
100 g Külmutatud kirsid
1 dl Kirsiliköör
2 tl Maisitärklis
TUME VAHT
100 g Tume šokolaad
0.5 dl Kange kohvi
100 g Toorjuust
1 dl Vahukoor
HELE VAHT
100 g Valge šokolaad
100 g Toorjuust
1 dl Vahukoor

Valmistamine
1. Sulata kirsid, pane potti ja lisa liköör. Kuumuta peaaegu keemiseni.
2. Sega maisitärklis vähese veega, nirista kirsside hulka ja kuumuta segades keemiseni. Jahuta ja tõsta
pokaalidesse põhjakihiks.
3. Sulata tume šokolaad koos kohviga vesivannil ja jahuta pisut. Sega juurde toorjuust ja vahustatud koor. Tõsta pokaalidesse.
4. Pane pooleks tunniks külmkappi.
5. Sulata valge šokolaad vesivannil, sega hulka toorjuust. Lase pisut jahtuda ja sega vahustatud koorega. Tõsta pokaalidesse.
6. Kuni serveerimiseni hoia pokaale külmkapis.