SoolakurgipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
3. november 2014, 04:43

Soolakurgipirukad

Soolakurki ei oska keegi piruka sees oodatagi, nii et sellega saad sööjaid kindlasti üllatada. Pirukas sobib hästi puljongi kõrvale.

Koostisosad
TAINAS
5 dl Nisujahu
15 g Presspärm
1.25 dl Keefir
1 spl Suhkur
1 spl Õli
1 tl Sool
1 dl Vesi
Muna ja vee segu määrimiseks
TÄIDIS
400 g Soolakurk
2 tk Keedetud muna
2 tk Sibul
1 spl Õli
25 g Või

Valmistamine
1. Näpi pärm jahu hulka. Lisa kõik ülejäänud ained ja sõtku elastseks tainaks.
2. Lase kaetuna 1 tund kerkida.
3. Lõika soolakurgid peenikesteks ribadeks ja kuumuta kuumal pannil, kuni vesi on aurustunud. Tõsta pliidilt, kui
pann on kuiv.
4. Koori ja haki munad ja sibulad. Kuumuta sibulad õlis läbi ning sega kurgi, muna ja pehme võiga.
5. Lõika tainas 12‒14 tükiks, vormi tükid pallideks ja lase 10‒15 minutit kaetuna kerkida.
6. Rulli tainatükid ketasteks. Tõsta iga ketta ühele poolele täidis, keera teine pool peale ja suru ääred kokku.
7. Järelejäänud tainast võid teha kaunistused.
8. Lase 10‒15 minutit kerkida ning määri pealt muna ja vee seguga.
9. Küpseta 200-kraadises ahjus 12‒14 minutit või kuni pirukad on kuldkollased.