Hiina köök

Hiinapärane sealiha magushapus kastmes 

Lia Virkus, 3. november 2014, 05:53
Hiinapärane sealiha magushapus kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt ja kiirelt valmiv magushapu kaste on meie pere suur lemmik. Keedetud-aurutatud riisiga maitseb imehea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Seafilee
1 tk Väike punane sibul
1 tk Punane tšilli
227 g Konserv ananassitükid omas mahlas
4 tk Roheline sibul (või 5 cm porrut)
1 dl Nisujahu
2 spl Rapsiõli
1 tl Maisijahu pluss 1 spl vett
Sool
Valge pipar
MAGUSHAPU KASTE
1 tk Küüslauguküüs
3 spl Tomatikaste (teravamaitseline)
0.5 spl Äädikas 30%
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
4 spl Suhkur
1.5 dl Vesi
2 spl Valge vein

Valmistamine
1. Alusta kastme tegemisega: koori ja pressi küüslauk, sega kõik kastmeained ja lase maitsestuda 20 minutit.
2. Lõika seafilee 2 x 2 cm tükkideks. Koori ja viiluta punane sibul. Puhasta tšilli seemnetest-vahekodadest ja haki. Haki roheline sibul jämedalt.
3. Keeruta lihatükke korralikult jahus ja küpseta pannil õlis kuldpruuniks. Tõsta taldrikule ootele.
4. Kuumuta samal pannil punane sibul ja kalla peale kaste, kuumuta veel minuti jagu. Lisa ka tšilli ja ananassikonserv koos vedelikuga ning kuumuta veel minutike.
5. Sega maisijahu 1 sl külmas vees ja sega kastmesse, lisa lõpuks ka liha ja rohelised sibulad.
6. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri koos riisiga.