Vietnami kana ingveri ja rohelise sibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
3. november 2014, 05:20

Vietnami kana ingveri ja rohelise sibulaga

Lõuna-Vietnamis on see populaarne talveroog. Nad armastavad külmadel kuudel süüa palju ingverit, see soojendab seestpoolt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kanafilee
10 cm Ingver
4 tk Roheline sibul (või 9 cm porrut)
0.5 tk Tšillipipar
2 spl Maapähkliõli
2 spl Austrikaste
3 spl Magusterav tšillikaste
1 tl Suhkur
Keedetud riis serveerimiseks
2 tk Roheline sibul
1 spl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine
1. Tükelda kana. Koori ingver ja lõika peenteks ribadeks, porru või sibul 4 cm pikkusteks peenteks ribadeks.
2. Kuumuta pool õlist vokk- või mõnel muul suuremal pannil, kuumuta selles ingverit ja hakitud tšillipipart. Lisa porru või sibularibad, kuumuta kiirelt läbi ja tõsta kaussi ootele.
3. Kalla ülejäänud õli pannile, pruunista kanatükid.
4. Lisa kõrvalepandud ingver, porru ja tšilli, austri-, tšilli- ja sojakaste ning suhkur.
5. Kuumuta kõik koos pannil läbi.
6. Puista peale ka hakitud roheline sibul ja serveeri koos keedetud riisiga.