Gluteenivabad retseptid

Mahlane õuna-kapsasalat 

Pille Enden, 10. november 2014, 03:54
Mahlane õuna-kapsasalatFoto: Jaan Heinmaa
Krõmpsuv salat isutekitajaks või lahjaks õhtusöögiks. Kevadel ja varasuvel valmista salat varasest kapsast, talvisel ajal kasuta jääsalatit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 30–60 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
3 tk Õun
400 g Varajane kapsas või jääsalat
5 tk Sellerivars
20 tk Redis
100 g Soolapähklid
KASTE
1 dl Jogurt
1 dl Majonees
2.5 tl Sidrunimahl
1.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks.
2. Viiluta kapsas, seller ja redised. Tükelda pähklid väiksemaks. Sega kokku õunad, kapsas, seller, redised ja pähklid.
3. Sega jogurt ja majonees kastmeks ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.
4. Vala kaste salatile ja sega läbi. Lase pool tundi kuni tund maitsestuda.