Pasta köögiviljakastmega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Suur sibul
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
0.5 tk Porruvars
2 tk Paprika
1 spl Oliiviõli
800 g Purustatud tomatid
300 g Pasta
MAITSESTAMISEKS
1 tl Suhkur
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Parmesani juust
Rukola
Valmistamine
1. Koori ja haki sibul ja porgandid. Tükelda seller ja porru. Eemalda paprikatelt seemned ja tükelda paprikad.
2. Kuumuta poti põhjas õli ning hauta sibulat, porgandit, sellerit ja porrut 10 minutit. Siis lisa paprika ja hauta veel 10 minutit või kuni köögiviljad on hästi pehmed.
3. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja palsamiäädikas ning hauta vähemalt 20 minutit – mida kauem kaste audub, seda paremaks see läheb.
4. Püreesta köögiviljakaste saumikseriga ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja sega kastmesse. Serveeri Parmesani-laastude ja rukolalehtedega.
Kommentaarid (0)