Pasta köögiviljakastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 27. oktoober 2014 04:19
Köögiviljadest valmistatud püreestatud kaste maitseb neilegi, kes muidu köögivilju ei armasta. Pasta võiks olla võimalikult suurepinnaline, nii hakkab kaste sellele hästi külge.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
0.5 tk Porruvars
2 tk Paprika
1 spl Oliiviõli
800 g Purustatud tomatid
300 g Pasta
MAITSESTAMISEKS
1 tl Suhkur
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Parmesani juust
Rukola

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul ja porgandid. Tükelda seller ja porru. Eemalda paprikatelt seemned ja tükelda paprikad.
2. Kuumuta poti põhjas õli ning hauta sibulat, porgandit, sellerit ja porrut 10 minutit. Siis lisa paprika ja hauta veel 10 minutit või kuni köögiviljad on hästi pehmed.
3. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja palsamiäädikas ning hauta vähemalt 20 minutit – mida kauem kaste audub, seda paremaks see läheb.
4. Püreesta köögiviljakaste saumikseriga ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja sega kastmesse. Serveeri Parmesani-laastude ja rukolalehtedega.