KõrvitsafalafelidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
17. oktoober 2014, 07:59

Kõrvitsafalafelid

Falafel on kikerhernestest või fava-ubadest valmistatud, õlis küpsetatud pall või pätsike. Tihti serveeritakse seda salati ja pita-leivaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 15 minutit külmkapis + 10-15 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 kg Kõrvits
3 spl Õli
800 g Kikerherned
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Jahvatatud köömned
Petersellilehed
6 tk Saiaviil
Sool
Cayenne'i pipar
Riivsai (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
PORGANDISALAT
2 tk Porgand
0.5 tk Punane sibul
2 spl Oliiviõli
0.5 dl Hakitud petersell
100 g Fetajuust

Valmistamine
1. Lõika kõrvits umbes 1-sentimeetristeks viiludeks ja piserda peale õli. Rösti 220-kraadises ahjus 10–15 minutit või kuni kõrvits on pehme.
2. Võta ahjust, lase jahtuda ja eemalda koor.
3. Nõruta kikerherned. Mõõda kõik ained kombaini ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga.
4. Vormi umbes 3-sentimeetrised pallid, veereta riivsaias ja pane vähemalt 15 minutiks külmkappi.
5. Salatiks riivi porgandid ja viiluta sibul, lisa õli ning sega hulka petersellilehed ja feta.
6. Prae falafel’e pannil õlis 3–4 minutit kummatki poolt. Serveeri salatiga.