Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsa-õunakook 

Lia Virkus, 13. oktoober 2014, 03:28
Kõrvitsa-õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Mahlane ja mahedamaitseline kõrvitsakook, mida on lihtne küpsetada ja hea tee kõrvale nautida. Kui kooki järele jääb, säilib see õhukindlas karbis sama mahlasena veel mitu päeva.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl Kõrvitsapüree
Või ja manna (vormi määrimiseks)
100 g Või
3 tk Muna
2.5 dl Tume toorroosuhkur
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Kaneel
2 tk Õun

Valmistamine
1. Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm seest võiga ja puista üle riivsaia või mannaga.
2. Sulata või. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega kaneel ja küpsetuspulber jahuga ja sega tainasse. Lisa ka kooritud ja kuubikuteks lõigatud õunad, kõrvitsapüree ning sulavõi, sega ühtlaseks ja kalla vormi.
3. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40 minutit.