Kõrvitsa-sidrunimoosFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. oktoober 2014, 04:14

Kõrvitsa-sidrunimoos

Mõnusalt hapukas marmelaad saia peale või kookide vahele ja peale. Kellele meeldib apelsin, võib 3 sidruni asemel kasutada 2 apelsini ja 1 apelsini riivitud koort. Valmistusviis jääb samaks. Tore kingitus ka sõpradele. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
1 kg Kõrvits
3 tk Sidrun
500 g Moosisuhkur
Paar mündioksa

Valmistamine
1. Puhasta kõrvits ja tükelda kuubikuteks, tükelda ka sidrun väikesteks kuubikuteks.
2. Kui sa ei soovi mõrkjat marmelaadi, mida just sidrunikoore abil saab, siis koori sidrunilt noaga koor ja valge osa ja ära neid kasuta.
3. Tõsta kõrvits ja sidrun koos mündiokstega potti ja lisa väheke vett. Keeda pehmeks (u 10–15 minutit), võta mündioksad välja ja püreesta saumikseriga.
4. Lisa moosisuhkur ja keeda veel 10 minutit, tõsta eelkuumutatud purkidesse.