Tatrasalat köögiviljade ja mozzarellapallidegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
20. oktoober 2014, 02:07

Tatrasalat köögiviljade ja mozzarellapallidega

Tervislik tatratang koos vürtsika rukola ja mahlakate tomatitega maitseb imehästi. Salat saab maitsev nii kitsejuustu kui ka pehmete mozzarella-pallidega. Tatratangu võid pehmeks keeta juba eelmisel päeval ja lasta jahtuda, nii saad salati kiirelt valmis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 karp Kirsstomatid
1 tk Kollane paprika
200 g Mozzarellapallid (või kitsejuust)
1 pott Rukola
3 dl Tatratang
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Palsamiäädikas
2 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
Mesi (vedel)

Valmistamine
1. Pane tatar likku 4 tunniks kuni üleöö. Nõruta ja keeda peaaegu pehmeks ehk al dente. Lase jahtuda.
2. Poolita kirsstomatid ja tükelda paprika kuubikuteks. Sega tomat ja paprika tatraga.
3. Poolita mozzarella-pallid ja sega samuti salatisse.
4. Valmista kaste ja sega salatiga.
5. Vahetult enne serveerimist rebi rukola väiksemateks tükkideks ja sega salati hulka. Sega läbi ja serveeri kohe.