Võikreemitort nagu vanastiFoto: Andra Kalda
Nädala kook
13. oktoober 2014, 02:53

Võikreemitort nagu vanasti

Koostisosad
BISKVIIT
10 tk Muna (toasoe)
10 spl Suhkur
10 spl Nisujahu
VAHELE
Kodune keedis
Kompotivedelik või mahl (immutamiseks)
VÕIKREEM
400 g Taluvõi
5 spl Tuhksuhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
3 tl Kakao
KAUNISTUSEKS
Erinevad puuviljad
Besee, šokolaadikujud, füüsalid

Valmistamine
1. Sellest kogusest saab kaks biskviiti. Kui sul on üks vorm, siis jaga kogus pooleks ja küpseta kaks korda. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega juurde jahu. Vala tainas kahte 24–26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.
2. Võikreemiks vahusta või suhkrutega kohevaks vahuks. Immuta alumist biskviiti mahla või kompotivedelikuga, määri peale keedis ja sellele omakorda võikreem. Kata teise biskviidiga ning immuta ka see. Määri kreemi biskviidikihtide peale ja tordi külgedele. Järelejäänud võikreemile sega juurde 3 tl kakaod ning pritsi tordile.
Kaunista meelepäraste puuviljade, šokolaadi või beseega.
HEA TEADA!
* Biskviidi jaoks kasuta toasooje mune, need lähevad paremini vahtu. Võikreemi valmistamiseks peab või olema külm ning kasutada võiks tuhksuhkrut, nii ei jää suhkrutükke sisse.
* Vaja läheb 24-26 cm läbimõõduga vormi.