Kartuli-kõrvitsapudruga ahjubologneseFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. oktoober 2014, 02:10

Kartuli-kõrvitsapudruga ahjubolognese

Lisa kartulipudru hulka kõrvitsat või brokolit, nii saad eri maitse ja värviga vormiroogi. Itaaliapärane hakklihakaste maitseb argiõhtul hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi seda vormiroaks vormistama. Küpseta vormiroog neljas väikses portsjonvormis või ühes suures.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Sea- ja veiseseguhakkliha
1 tk Sibul (suur)
1 tk Porgand
1 tk Varsseller
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
1 tl Kuivatatud tüümian
400 g Purustatud tomatid
2 dl Puljong (või sellest 1 dl punast veini)
KARTULI-KÕRVITSAPUDER
600 g Kartulid
200 g Kõrvits (või brokoli)
0.5 dl Kohvikoor
1 tk Muna
2 spl Või
0.5 dl Värskelt riivitud Parmesan
1.5 tl Sool
Värsked mündilehed (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul, porgand ja sellerivars ning pruunista need pannil või malmpoti põhjas õlis. Lisa hakkliha ja pruunista ka see segades. Maitsesta
segu soola ja pipraga.
2. Lisa purustatud küüslauguküüned, loorberileht, tüümian, purustatud tomatid ning vein ja puljong. Kuumuta segades keemiseni ja lase podiseda nõrgal kuumusel umbes 25 minutit.
3. Pane ahi sooja 250 kraadi juurde.
4. Koori kartulid ja kõrvits, lõika kuubikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees kaane all pehmeks. Kalla vesi ära ja nõruta. Tambi pudruks, kalla hulka kuum koor. Lisa ka muna, või ja riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga.
5. Jaga hakklihakaste vormi(de) põhja ja kata pudruga. Küpseta veel ahjus u 10 minutit ja serveeri.
Kaunista värskete mündilehtedega.