Guljašš-supp veisehakklihagaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. oktoober 2014, 04:48

Guljašš-supp veisehakklihaga

Külmal sügisõhtul meeldib mulle malmpada tulele panna ja valmistada perele hakklihast guljašš-suppi. Maitsev vürtsikas supp saab valmis poole tunniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Veisehakkliha
1 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
5 tk Kartul
2 tk Porgand
2 tk Paprika
8 dl Puljong
1 tk Loorberileht
1 tl Cayenne'i pipar
4 spl Tomatipüree
1 tl Majoraan
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul-küüslauk. Koori kartulid ja porgandid.
2. Pruunista hakkliha malmpajas, lisa sibul ja küüslauk.
3. Sega kuumutades mõni hetk ja lisa tükeldatud kartulid-porgandid.
4. Kalla peale puljong, pane patta loorberileht, Cayenne’i pipar, majoraan ja tomatipüree.
5. Lase haududa vaiksel kuumusel 10 minutit, kuni kartul ja porgand veel mõnusalt väheke krõmps.
6. Tükelda paprikad ja lisa hulka, keeda veel mõned minutid, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
7. Maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.