Linnuliha retseptid

Taipärased kanahakklihapallid 

Lia Virkus, 6. oktoober 2014, 03:33
Taipärased kanahakklihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Taipärased kanahakklihast pallid, mida on mõnus pakkuda suupisteks koos magusterava tšillikastmega. Soovi korral saad neid valmistada ka veise- või seadelikatesshakklihast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kana- või kalkunihakkliha
2 tk Rohelise sibula vars
1 tk Punane tšillipipar
1 spl Värskelt riivitud ingver
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Austrikaste
1 spl Kalakaste
3 spl Seesamiseemned
2 spl Rapsiõli
Tšillikaste ja värske salat (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Puhasta ja viiluta sibulad.
2. Puhasta tšilli valgetest vaheseintest ja seemnetest. Haki peeneks.
3. Lisa hakklihale sibul, tšilli, ingver, laimimahl, austri- ja kalakaste. Sega hästi läbi. Sega hulka seesamiseemned.
4. Vormi märgade käte abil pallikesteks.
5. Kuumuta õli pannil, küpseta pallid pannil küpseks või ahjus 200 kraadi juures 10 minutit või kuni pallid küpsed.
6. Kanahakkliha kipub panni põhja kinni jääma, sellepärast soovitan neid ahjus küpsetada. Serveeri pallikesi kastme ja salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee