Soe sügisene puuviljasalatFoto: Eva Palu
Gluteenivabad retseptid
6. oktoober 2014, 04:40

Soe puuviljasalat

Jahedal ajal pistame puuviljad ahju, kus maitsed omavahel veelgi paremini kokku sulavad kui traditsioonilises puuviljasalatis.

Koostisosad
2 tk Väiksem kõrvits (ca 800 g)
20 g Või
1 tk Õun
1 tk Pirn
1 tk Virsik
1.5 dl Suhkur
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Tuhksuhkur
1 väike kobar Viinamarjad

Valmistamine
1. Pese kõrvitsad, lõika pealt "müts" maha ja kaabi sisu (seemned jm) välja, viljaliha jäta alles.
2. Määri seest toasooja võiga.
3. Koori õun, pirn, virsik. Tükelda ja sega koos viinamarjade (kui viinamarjad on suuremad, poolita need ja eemalda soovi korral seemned) ja suhkruga. Kui kasutad rosinaid, pane need eelmisel õhtul vette ligunema, kalla valmistamise päeval vesi ära ja sega puuviljade ja suhkru sisse.
4. Aseta puuviljasegu kõrvitsate sisse, kata pealt "kõrvitsamütsiga". Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aseta 180-kraadisesse ahju 50 minutiks küpsema.
5. Ahjust tulles eemalda mütsike ja lõika kõrvitsat pealt pisut lühemaks (lõika noaga 2 cm-ne ketas), et sisu oleks paremini kätte saadav.
Raputa peale kaneeli-tuhksuhkru segu. Serveeri soojalt koos jäätisega.