Röstitud sibula supp kitsejuustusaiadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. oktoober 2014, 03:22

Röstitud sibula supp kitsejuustusaiadega

Ahjus röstitud sibulad kaotavad oma kibeda maitse ja muutuvad supis lausa mahedaks. Pikantse kitsejuustu asemel sobib saia peale ka valgehallitus- või hoopis fetajuust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Sibul
4 spl Õli
1.5 l Köögiviljapuljong
1 spl Täisterasinep
1 spl Sojakaste
Petersell
4 tk Saiaviil (õhuke)
100 g Kitsejuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori ja viiluta sibulad. Pane ahjuvormi ning sega õli, soola ja pipraga. Rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni sibulad on pruunistunud.
2. Sega poole küpsemise ajal.
3. Tõsta sibulad potti ning lisa puljong, sinep ja sojakaste. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 minutit.
4. Timmi maitse soolaga parajaks ja sega hulka hakitud petersell.
5. Rösti saiaviilud ahjus või pannil ja pane peale kitsejuust.
6. Tõsta supp kaussidesse ja aseta peale kitsejuustusaiad.