Retseptid
19. jaanuar 2019, 07:12

10 energiat andvat hapukapsarooga

Hapukapsas on tõeline kodumaine vitamiinipomm. Kaevasime Toidutare varamust välja huvitavaid ja põnevaid rooge, millel on kõike muud kui jõulune maik juures. Hapukapsas - seda tuleks pigem võtta kui kevadeks ettevalmistajat! 

„Hapukapsast loetakse heaks C-vitamiini, samuti K-vitamiini ja piimhappebakterite allikaks. Aga kuna C-vitamiin on vesilahustuv, oleks mõistlik ära tarvitada ka kapsavedelik,“ ütleb toitumisnõustaja Kristin Salupuu, vahendab Õhtuleht.
C-vitamiinist polnud miskit kuulnud Hiina müüri ehitajad, kes hakkasid enam kui paar tuhat aastat tagasi oma ninaesise rikastamiseks kapsast üle kallama hapu veiniga. Ega ka need meremehed, kes sõid hapukapsast pikkadel merereisidel skorbuudi ennetamiseks. Tänapäeval kulub hapukapsas ära pigem kevadväsimuse ennetamiseks.  

Selleks, et C-vitamiini hapukapsast võimalikult palju kätte saada, tuleks seda süüa võimalikult toorelt. Nimelt C-vitamiini sisaldus kuumutamise ja valguse moel väheneb. C-vitamiini on ohtralt ka kapsamahlas, mistõttu tasub ka see toiduks ära kasutada.