Kasutajate retseptid

Krõbedad ahjukartulid soodaga 

Toidutare, 16. jaanuar 2019, 10:35
Pole kunagi varem paremaid ahjukartuleid saanudki :) Retsept pärineb seriouseats veebilehelt ja autoriks on J. Kenji López-Alt.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
Aktiivset aega umbes pool tundi. Kõik kokku umbes poolteist tundi.

Koostisosad
KOOSTISOSAD
1 kg Kartulid
Sooda
75 ml Oliiviõli
3 Küüslauguküüs
Rosmariin (väike peotäis)
Pipar
Sool

Valmistamine
Keevasse vette lisada sool ja sooda. Panna kooritud kartulid keema ligikaudu kümneks minutiks. Kartulite keeduvesi kallata ära.
Pannil kuumutada õli ja lisada tükeldatud küüslauk ning rosmariin. Praadida kuni küüslauk on värvunud kuldpruuniks.
Õli kurnata kas kohe kartulitele või eraldi metallkaussi. Maitsestada soola ja pipraga. Katta kaanega ja "loopida" kartulid maitsestatud õliga segamini. Loopimine lõhub ära väga pehmeks ja muredaks muutunud väliskesta ning moodustab kreemja katte, mis on oluline krõbeduse saavutamiseks.
Kartulid laotada ahjuplaadile nii, et kõik kartulid koos ei oleks.
Küpsetada ahjus 180-200 kraadi juures kuni kartulid on läinud meeldivalt pruuniks (30-40min). Vahepeal võiks kartuleid ka pöörata, et krõbedus tuleks maksimaalne.
Võib maitsestada varasemalt õlist välja kurnatud küüslaugu ja rosmariiniga.
***
Kõrvale teha näiteks kurgi tomatisalat.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee