Foto: Panthermedia/Scanpix
Retseptid
9. november 2018, 11:23

Palume lauda isad! Profid jagavad soovitusi

Kallid isad, armastus käib ikka kõhu kaudu, ning tervis ja energia ka. Uurisime Toidutare proffide käest, mida nemad isadepäevaks soovitavad ning valisime Toidutare põhjatutest arhiividest lisaks, mida sel nädalavahetusel laiemas või kitsamas pereringis üheskoos nautida! Head isu!

Pille Enden, Kodukirja ja Toidutare retseptivõlur:
Isadepäeva hommik võiks olla pannkoogilõhnaline. Ühed toekad soolased pannkoogid suitsulõhe ja munaga täidavad hästikõhtu, maiasmokast isale  võib küpsetada kakaopannkooke hapuka kirsikastmega.
Õhtusöögiks võiks olla veisepraad või koos köögiviljadega küpsetatud lambaliha. Magusaks peaks olema eriti šokolaadine šokolaadikook või lihtsalt valmiv šokolaadivaht.
Ragne Värk, Naistelehe toimetaja ja Kokkama.ee perenaine:
Isadepäeva hommik peaks olema küpsisekoogi ja šokolaadilõhnaline. Miks? Sellepärast, et isadepäevaks meisterdame lastega tavaliselt ühe mahlase küpsisetordi, mille peale riivime meeldivas koguses šokolaadi! Küpsisekoogid on ju sellised mõnusalt lihtsa valmistamisviisiga, mille valmistamisprotsessis saavad ka mis tahes vanuses lapsed kaasa lüüa. Oma isale kingin aga tavaliselt koti komeedi kompvekke - need on tema lemmikud!
Otse loomulikult üks magus tort ajab isa une pealt ära. Kuna on aga pühapäev, siis loomulikult ei puudu laualt kohevad pannkoogid erinevate lisanditega! Õhtuks teen miskit jahedale hooajale sobivat rooga - esmapilgul tundub, et valmistan lambalihahautist!
Soovitan valmistada hommikuks klassikalisi ülepannikooke.
Või siis maitsvaid Austria rebitud pannkooke.
Tiina Lebane, toiduasjatundja ja retseptiraamatute autor:
Minu meelest võiks isadepäevaks veidi ettevalmistusi teha.  Ja tulemused oleksid sellised:
Hommikusöögiks see salat: kui kartulid keedetud, siis valmib ju kiiresti ja on samas nii tervislik kui ka toitev.
 
Õhtusöögiks aga soovitan valmistada üht mu suurt lemmikut, põdraliha ja Lapi juustuga võileivatorti. Tore, et ka selle Toidutarest leidsin. Olen seda ausalt mitmeid kordi teinud ja alati on ka tagasihoidlikud eesti mehed kiitnud!
Magusaks võiks teha sidrunikoogi, kus peaosas on hoopis maasikas ehk sidruni-maasikakoogikesed. Needki saab eelmisel päeval valmis teha ja siis on isadepäev kõigile pidupäev!
Sidruni-maasikakoogikesed
16 tk Valmistamisaeg 30 minutit + umbes 30 minutit ahjus
Tainas: 2,5 dl jahu | 0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut | 125 g külma võid
Täidis: 3 muna | 2 dl suhkrut
1 dl jahu | 1 suure sidruni koor ja mahl
Peale: 2 tl tuhksuhkrut
16 ühesuurust maasikat
Taina valmistamiseks mõõda kuivained kaussi ja lisa külm tükeldatud või. Haki või koos jahu-suhkruseguga puruseks tainaks ja suru jahuste kätega kandilise koogivormi (25x25 cm) põhjale.
Küpseta koogipõhja eelsoojendatud 200-kraadise ahju keskosas 10‒15 minutit.
Vahepeal valmista täidis. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa jahu ning sidruni riivitud koor ja mahl.
Võta eelküpsetatud põhi ahjust välja ja vala peale täidis. Küpseta kooki veel 10‒12 minutit.
Lõika jahtunud kook parajateks ruutudeks. Vahetult enne serveerimist puista koogitükid üle tuhksuhkruga ja tõsta igale tükile maasikas.
Lisaks valisime veel 10 retsepti, mida meie meelest samuti isadele võiks meeldida!