Säilita maitserohelis kuni nädal.
Toiduvideod
5. veebruar 2018, 12:44

Kuidas säilitada talvisel ajal värsket maitserohelist?

Talvisel ajal on värske maitseroheline kallis ja rikneb kiirelt. Kuidas kasutada pakitäit värsket koriandrit või piparmünti nii, et seda ka päeva-kahe pärast kaustada saaks. 

1 Kohe, kui oled poest või turult koju jõudnud, täida suur kauss külma veega ja lõika kääridega maitserohelise lehed varre küljest vette. Toimi nii peterselli, koriandri, mündi ja piparmündiga. veidi puitunud vartega tüümian, rosmariin ja pune (orergano) lähevad vette koos vartega. Loputa ürte vees, et eemaldada võimalik mustus. Vajadusel vaheta vett.
2 Laota nõrutatud (ära pigista veest kuivaks) ürdid ühtlaselt majapidamispaberile ja keera paber rulli. Paber peab olema ühtlaselt niiske, et ürtide värskus säiliks, vajadusel piserda vett juurde. Pista paberisse mässitud ürdid kilekotti, seo kotisuu ja aseta külmikusse. Nii säilivad ürdid kuni nädala.
3 Basiiliku jaoks on külmiku temperatuur liiga kõrgeja muudab lehed kiirelt tumedaks. Basiilikut müüakse tavaliselt potiga. Lõika taim koos vartega poti pealt ja aseta külma veega täidetud klaasi või kruusi. Kata taim lõdvalt kilekotiga ja aseta köögikapile. Vaheta üle päeva vett. Mida jahedam köök on, seda kauem basiilik ilusana püsib - tavaliselt aga säilib see samuti sel moel kuni nädala.