Fondant.
Toiduvideod
13. detsember 2017, 13:19

Šokolaadist fondant

No mis ma oskan öelda ... See dessert sulab ja sulatab südameid ... 

Ahvatlev dessert ahvatlevast šokolaadist. Siit kogustest saad valmistada magusa küpsetise 6 inimesele.

4 muna
1 dl suhkrut
150 g võid
150 g 70 % šokolaadi
50 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
240 ml vaarikatoormoosi
määrimiseks pehmet võid
peale tuhksuhkrut
VAJAD VEEL:
6 plastist 40 cl shot’i-klaasi.
Jaota sinna vaarikatoormoos
ja külmuta vähemalt
viis tundi või üleöö.

1 Kuumuta ahi 180 °C. Võta kuus sobiva kujuga 250 ml joogiklaasi, kuhu shot’iklaas vabalt ääri puutumata südamikuks mahuks. Vooderda ahjuplaat kahekordse fooliumiga, et klaasid kuumas ei puruneks. Jah, ka tavalises klaasis võib nii rahulikult küpsetada! Määri klaasid seest võiga ja aseta fooliumile. Sulata šokolaad ja või veevannil pidevalt segades, jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ning sega vispliga õrnalt juurde šokolaadi-võisegu. Viimasena sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Täida klaasid 2/3 osas tainaga, ülejäänud tainas jäta ootele. Küpseta ahjus 15 minutit. Samal ajal võta külmunud vaarikamoosid ja kuuma vette kastes eemalda vormidest. Pane korraks tagasi sügavkülma.
2 Võta fondant’id ahjust, uurista igaühe keskelt välja supilusikatäis kooki ja täida ruttu moosiplokkidega. Jaota peale ülejäänud tainas, tasanda ja küpseta ahjus veel 5 minutit. Kalluta fondant’id vormist välja taldrikutele, raputa üle tuhksuhkruga ja serveeri kohe.