Õunakrõbedik
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
KOOSTISOSAD
600 g hapukaid õunu (nt. Antonovka
25 g seemneteta rosinaid
25 g suhkrut
kaneeli
Purukate:
100 g nisujahu
50 g kaerahelbeid või rukkihelbeid või speltahelbeid
100 g külma võid
50 g demerara pruuni suhkrut
Valmistamine
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks või väiksemateks tükkideks. Sega kausis õunad, rosinad, suhkur ja kaneel. Tõsta umbes 24 cm läbimõõduga ahjuvormi või 4-6 portsjonvormi sisse.
Sega kausis jahu, helbed ja suhkur, haki juurde külm või. Puista purukate õuntele.
Küpseta magustoitu 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni õunad on pehmed, purukate aga kuldne ja krõbe. Serveeri kaneelise toorjuustukreemi, vanillikastme või jäätisega.
Retsept pärit: http://www.nami-nami.ee/retsept/301/ounakrobedik
Kommentaarid (0)