Rabarberilimonaad rosmariiniga
Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
tõmbamiseks läheb tund või paar
Koostisosad
RABARBERI-ROSMARIINI LIMONAAD
500 g hakitud rabarber
1 spl rosmariin
2 spl mesi
Valmistamine
Rabarberid hakkida, kuid kindlasti jätta koored peale, sest need annavad ilusa roosa värvuse!
Esmalt keeta pooles liitris 5 minutit rosmariini – saab terve köök mõnusat-müstilist lõhna täis. Sellest, et maitsmisel tee tundub mõru, ei ole midagi, sest hiljem mõrusust tunda ei ole.
Siis keerata tuli kinni ja lisada lõikelauatäis rabarberirõõmu keedusesse. Keeva vette pistetud rabarberid lähevad pehmeks ja neist eraldub mahl kergemini välja. Ja las ta siis tõmbab tunnike, sellest on talle küll!
Magustada meega – poole liitri mahla peale kaks supilusikatäit mett. Selliselt tuleb karge ja hapukas jook, millele rosmariin annab kelmikust. Magusasõbrad lisagu mett enam.
Ja nii saabki imelise karastusjoogi, mida lahjendada 1/4 või 1/3 –le. Parim on mineraalveega. Serveerida jääkuubikulilledega!
www.kyllusesarv.wordpres-
s.com/2015/06/03/rabarberi-limonaad/
Kommentaarid (0)