Mahedalt vürtsikas lihakaste
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
KOOSTISOSAD
600 g Sea sise- või välisfilee
1 tk Väiksem või keskmine sibul
1 tk Väiksem paprika
1 tk Marineeritud kurk
0.5 tk Tšillikaun
1 küüs Küüslauk
3 spl Päikesekuivatatud ketsup
3 tk Mustad oliivid
Sidrunipipar
Sool
Pipar
Sidrunipipar
2 tl Ürdisegu (basiilik, majoraan, tüümian, rosmariin, oregano)
2 spl Õli
2 spl Jahu
Valmistamine
1. Lõika lihast 1-2cm ribad, lisa pannile osa õlist ning prae liha keskmisel kuumusel. Esmalt ühelt poolt ja seejärel teiselt poolt õrnalt pruuniks, et mahl sisse jääks. Lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk, tšilli ja paprika. Prae paar minutit, et liha maitsestuks ning lisa viilutatud kurk ja oliivid. Prae veel minut-paar, aegajalt segades, kuni liha valmib ning lisa ketšup. Maitsesta ürdiseguga, lisa soola ja pipart.
2. Tee pannile ruumi, tõmmates toit ühte panniserva kokku. Lisa vabanenud pinnale õli ja jahu. Prae läbi ja lisa sortsutades pidevalt segades vett. Kui kaste on piisavalt ühtlane, sega kogu mass kokku ja kuumuta tasasel tulel 5 minutit kuni valmimiseni. Kaste ei tohiks olla väga vedel vaid piisavalt paks ja tummine.
3. Serveeri makaronidega.
Kommentaarid (0)