Kasutajate retseptid

Baba Ganuš 

Toidutare, 17. november 2014, 01:33
Baba GanušFoto: Zeus
Juutide ajalooline rahvusroog. Sobib süüa igal toidukorral. Eriti maitsev koos haala või pitaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Baklažaan (suur)
50 ml Tahiini
1 tk Küüslauguküüs (suur)
1 spl Sidrunimahl (värske)
0.3 tl Vürtsiköömen jahvatatud
15 ml Oliivõli
5 tk Oliiv
0.5 g Petersell hakitud
0.3 tl Sool

Valmistamine
1. Tee kahvliga baklažaanile mõned augud ja rösti 10-15 min, sagedasti pöörates. Seejärel küpseta 190C juures 15-20 min, niikaua kui nahk on must. Lase baklažaanil jahtuda, koori ja pane kaussi.
2. Purusta baklažaan blendris (köögikombainiga, kahvliga vms), lisa tahiini, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja jahvatatud köömned. Sega läbi ja maitsesta soolaga. Serveeri kausis, puista peale hakitud petersell, lisa oliiviõli ja oliivid.