Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Baklažaan (suur)
50 ml Tahiini
1 tk Küüslauguküüs (suur)
1 spl Sidrunimahl (värske)
0.3 tl Vürtsiköömen jahvatatud
15 ml Oliivõli
5 tk Oliiv
0.5 g Petersell hakitud
0.3 tl Sool
Valmistamine
1. Tee kahvliga baklažaanile mõned augud ja rösti 10-15 min, sagedasti pöörates. Seejärel küpseta 190C juures 15-20 min, niikaua kui nahk on must. Lase baklažaanil jahtuda, koori ja pane kaussi.
2. Purusta baklažaan blendris (köögikombainiga, kahvliga vms), lisa tahiini, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja jahvatatud köömned. Sega läbi ja maitsesta soolaga. Serveeri kausis, puista peale hakitud petersell, lisa oliiviõli ja oliivid.
Kommentaarid (0)