Kasutajate retseptid

Marja toorjuustukook 

Toidutare, 17. november 2014, 04:13
Mustsõstra toorjuustukookFoto: Zeus
Isuäratav ja väga maitsev toorjuustukook peolauale.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 60 min + 2h külmas

Koostisosad
PÕHI
400 g Toorjuust
2 tk Õun
3 tk Muna
0.5 dl Suhkur
0.5 dl Nisujahu
1 dl Kohvikoor
TARRETIS
15 g Želatiin
3 dl Vesi
200 g Mari
3 spl Suhkur
VANILJEKASTE
2 tk Munakollane
1 spl Suhkur
0.25 tl Sool
1 tl Maisitärklis
2.5 dl Vahukoor
15 g Või
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
PÕHI
1. Vahusta munad suhkruga. Sega hulka jahu, kodujuust, koor ja riivitud õunad ning vala tainas võiga määritud koogivormi Küpseta ahjus 45 min kuumusel 175C. Ahjust võttes pane ootele/jahtuma.
TARRETIS
1. Sega marjad suhkruga ja jäta sulama/ootele. Sulata zelatiin potis kuuma veega (mina valasin otse veekeetjast). Kui žlatiin on sulanud (tuleb palju segada), lisa suhkrused marjad ning sega niikaua, kui suhkur ka lahustunud. Jäta segu ootele/jahtuma.
2. Kui põhi jahtunud vala tarretisesegu põhjale peale. Pane koogivorm külmikusse ca 2h.
VANILLIKASTE
1. Klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja koor. Kuumuta madalal temperatuuril keemiseni, niikaua kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja sega sisse või ja vanillsuhkur, vispliga jahutades.  Pea meeles, et kogu aeg tuleb segu vispliga segada, et muna tükki ei läheks. Pane ootele/jahtuma.
SERVEERIMINE
1. Veendu, et želee on külmikus tarretunud. Tõsta vorm välja ja lõika noaga ääred lahti. Ava vorm, lõika parajad viilud ning aseta taldrikule. Vala peale vanillikaste ja kaunista mõne marjaga