Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
3 oksa Rosmariin
6 oksa Tüümian
1.5 kg Kana
Sool
Must pipar
3 mugulat Küüslauk
2 vart Seller
5 sl Oliiviõli
Valmistamine
1. Pese ja kuivata kana ning hõõru õõnsusesse soola ja pipart. Aseta sisse ka pool maitsetaimedest. Kanatiivad ja jalad seo puuvillase niidiga kinni. Seejärel hõõru kana ka väljaspoolt soola ja pipraga.
2. Eralda küüslauk üksikuteks küünteks, puhasta need. Haki peeneks seller ja ülejäänud maitsetaimed.
3. Vala õli vormi, kuumuta see eelsoojendatud 200°C ahjus tuliseks. Lisa küüslauk, maitsetaimed ning kuumuta kergelt läbi.
4. Aseta nüüd juurde kana ja prae seda mõlemalt poolt 3-4 minutit, kata kaanega ja hauta 2 tundi. Seejärel eemalda kaas ning kuumuta veel ahjus 15 min kuni tekib krõbe koorik. Serveeri koos praeleeme ja küüslauguga. Ahjus küpsetatud küüslaugu sisu on kreemjas ning seda saab määrida nii kanale kui ka saiale.
Kommentaarid (0)