Kasutajate retseptid

Kõrvitsa-šokolaadikook kohviglasuuriga 

Toidutare, 24. jaanuar 2014, 05:26
Üks äärmiselt tummine ja mahlane šokolaadikook, mis sai tegelikult alguse kohvist. Seda kooki mitmeid kordi valmistades soovitan kindllasti järgida kõrvitsa kogust, sest liialt palju kõrvitsat tekitab koogile vale tekstuuri.

Koostisosad
4 tk Muna
200 g Tume šokolaad
2.5 dl Suhkur
50 g Või
4 sl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Kaneel
1 dl Kange kohv
200 g Kõrvits (puhastamata kogus)
KOHVIGLASUUR
6 sl Kuum kohv
6 sl Kakaojoogipulber (Oboy, Nesquik)

Valmistamine
Niisiis piisab, kui võtate vaid ühe 200 grammise koorimata kõrvitsasektori, sest siinkohal ei ole eesmärk tekitada koogile kõrvitsa maitset, vaid hoopis täiustada koogi tekstuuri. Ise valmistasin sellele koogile peale veel glasuuri, mis kooki veelgi paremini niisutada aitas. Küll aga mainisid mõned väiksemad sööjad, et neile meeldis kook ilma glasuurita.
1. Vahusta munad suhkruga vahule. Sulata šokolaaditükid ja või vesivannil ning lisa munavahule. Sega kuivained omavahel kokku ning lisa kergelt segades munavahule.
2. Lõpuks lisa kohv ja peene riivipoolega riivitud kõrvits. Sega võimalikult vähe (aga nii, et kõik ilusti seguneks) ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (25x17cm). Küpseta 175 kraadi juures 30-35 minutit.
3. Sega glasuuri ained omavahel ning määri juba jahtunud koogile kõige peale.

NB! Selleks, et kook õnnestuks, sega tainast pigem vähem kui rohkem.
Retsepti autor: Ragne Värk

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee