Vene köök

Guljašš kartulipüreega 

Raili Mikk, 4. november 2013, 02:39
Guljašš kartiulipüreega Meeli Küttim
Kas mäletate veel seda nõuka-aegset sealihast guljašši, mida sööklates serveeriti vahel liiga pekisest lihast, kodudes oskasid seda aga teha kõik, kellele vähegi kokaannet kingitud. Siin see on, see kastme-guljaššine variant, mida ungarlaste supiga enam ühte patta ei panda.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Sealiha (pehme)
1 tk Sibul (suur)
2 sl Tomatipüree
Paprikapulber
4 dl Vesi
1 sl Nisujahu
Sool
Must pipar
KARTULIPUDER
1 kg Kartul (jahune sort)
50 g Või
2 dl Piim
2 tk Sibul
Sool

Valmistamine
1. Lõika pehmest sealihast kuubikud ja pare need pannil ja üsna ägedal kuumusel pealt pruuniks. Lisa hakitud sibul, prae ka seda veidi ja lisa siis tomatipüree ning paprikapulber. Alanda kuumust ja hauta rooga, kuni see on pehme. Tomat aitab lihalt mõnusalt pehmeks haududa, vajadusel lisa vähehaaval juurde kuuma vett. Kui liha on pehme, lisa külma veega segatud jahu, kuumuta kastme paksenemiseni, maitsesta, lase minutike podiseda ja serveeri koos kartulipüreega.
2. Kartulipüree valmistamiseks keeda kartulid, kurna ja tambi katki.Lisa või, piim ja soovi korral võis praetud sibul. Tambi puder läbi ja klopi pehmeks püreeks.
(Ära kasuta kartulipüree valmistamiseks mikserit. See teeb pudrust hoobilt kleepuva olluse.)

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee