Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
600 g Sealiha (pehme)
1 tk Sibul (suur)
2 sl Tomatipüree
Paprikapulber
4 dl Vesi
1 sl Nisujahu
Sool
Must pipar
KARTULIPUDER
1 kg Kartul (jahune sort)
50 g Või
2 dl Piim
2 tk Sibul
Sool
Valmistamine
1. Lõika pehmest sealihast kuubikud ja pare need pannil ja üsna ägedal kuumusel pealt pruuniks. Lisa hakitud sibul, prae ka seda veidi ja lisa siis tomatipüree ning paprikapulber. Alanda kuumust ja hauta rooga, kuni see on pehme. Tomat aitab lihalt mõnusalt pehmeks haududa, vajadusel lisa vähehaaval juurde kuuma vett. Kui liha on pehme, lisa külma veega segatud jahu, kuumuta kastme paksenemiseni, maitsesta, lase minutike podiseda ja serveeri koos kartulipüreega.
2. Kartulipüree valmistamiseks keeda kartulid, kurna ja tambi katki.Lisa või, piim ja soovi korral võis praetud sibul. Tambi puder läbi ja klopi pehmeks püreeks.
(Ära kasuta kartulipüree valmistamiseks mikserit. See teeb pudrust hoobilt kleepuva olluse.)
Kommentaarid (0)