KõrvitsahummusFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
4. november 2013, 01:43

Kõrvitsahummus

Idamaist päritolu määre saial, kreekeril või näkileival moodustab maitsva näksimise.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Kõrvits
Õli
400 g Kikerherned (konservist)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 dl Tahhiini ehk seesamiseenepasta
2 sl Oliiviõli
2 sl Vürtsköömen (jahvatatud)
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori kõrvits ja lõika umbes 0,5 cm viiludeks. Lao viilud ahjuplaadile küpsetuspaberile ja nirista peale õli. Küpseta 225-kraadises ahjus 10–12 min või kuni viilud on pehmed.
2. Nõruta kikerherned.
3. Pane kõik koostisained blenderisse ja töötle pastaks. Kui mass saab liiga paks, lisa pisut vett. Maitsesta soola ja pipraga.