Väikesed juurvilja-juustupirukadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. november 2013, 01:38

Väikesed juurvilja-juustupirukad

Krõbeda põhja, krõmpsude juurikate ja pikantse juustuga pisipirukad sobivad suupistelauale imehästi. Kui soovid päris pehme täidisega suupistet, keeda juurviljaviile eelnevalt 2–3 min.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Lehttainas
150 g Riivjuust
50 g Peet
50 g Pastinaak
Õli
Palsamiäädikas
100 g Valgehallitusjuust

Valmistamine
1. Koori juurviljad ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Rulli tainas õhukeseks ja lõika väikesteks ruutudeks või ristkülikuteks. Tee igale nelinurgale sisselõige u 0,5
cm kauguselt äärest. Raputa üle riivjuustuga ja lao peale õhukeseks lõigatud juurviljaviilud. Piserda õli ja palsamiäädikaga.
3. Lõika hallitusjuust viiludeks ja lao pirukatele. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 min.