OapasteetFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
4. november 2013, 01:32

Oapasteet

Mõnus määre saia või leiva peale. Pasteeti võib teha ka konservist või kuivatatud ubadest, viimaseid peab enne leotama.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Porgand
250 g Põlduba
1 tk Sibul
100 g Või
1 küüs Küüslauk
1 punane kaun Tšilli
Ürdid (hakitud, petersell, pune vm)
Sidrunimahl
Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda ube soolases vees 20–25 min. Lisa kooritud ja tükeldatud sibul ja porgand ning hauta veel 20 min või kuni köögiviljad on hästi pehmed.
2. Haki ürdid, puhasta tšilli seemnetest ja haki. Pane oad, porgand, sibul, või, küüslauk, tšilli ja ürdid blenderisse või töötle saumikseriga ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola, suhkur, pipra ja sidrunimahlaga.