Tomati-avokaadosuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. november 2013, 00:23

Tomati-avokaadosupp

Vahvalt värvikirev supp on üdini tervislik. Suupisteks jagub sellest kogusest 10–12 sööjale, tõsiseks kõhutäieks aga neljale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Pikk kurk
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Punane paprika
450 g Tomat
2 viilu Röstsai
3 sl Oliiviõli
3 dl Köögiviljapuljong
1 tk Avokaado
3 sl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
Cayenne'i pipar
Tabasco

Valmistamine
1. Koori kurk ja lõika kuubikuteks. Koori sibul ja küüslauguküüned. Lõika paprika viiludeks. Koori tomatid, püreeri ja hõõru läbi peene sõela. Sega tükeldatud sai, pool kurgist, tükeldatud sibul, 2 küüslauguküünt, paprika ja tomat 3 sl oliiviõli ja 2 dl puljongiga ning töötle püreeks. Maitsesta soola ja Cayenne’i pipraga ning pane külma.
2. Püreeri avokaado viljaliha, sidrunimahl, 1 küüslauguküüs, ülejäänud kurk ja 1 dl puljongit. Maitsesta soola, pipra ja tabascoga. Tõsta klaasi esmalt roheline, siis punane supp.