KevadrullidFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
4. november 2013, 01:06

Kevadrullid tšillise dipikastmega

Aasiapäraseid köögiviljatäidisega rulle võib pakkuda nii frititult krõbedas riisitainas kui ka värskelt. Mõlemal juhul on rullid parimad kohe pärast valmistamist ja koos dipikastmega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
RULLID
1 tk Paprika
1 tk Porgand
150 g Juurseller
100 g Seened (näiteks šampinjonid)
100 g Peakapsas
1 peotäis Mungoaidandid
12 tk Riisipaber (suur)
2 sl Õli (praadimiseks)
6 dl Õli (frittimiseks)
KASTE
2.5 sl Austrikaste
1 sl Kanapuljong või vesi
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
1 sl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
DIPIKASTE
2 sl Laimimahl
1 sl Kalakaste
1 sl Magus tšillikaste
1 tl Pruun suhkur
1 tl Ingver (riivitud)
2 küünt Küüslauk (purustatud)

Valmistamine
1. Lõika kooritud porgand, paprika ja juurseller tikkudeks. Viiluta seened ja lõika kapsas ribadeks. Sega austrikaste, puljong, sojakaste ja suhkur. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Aja 2 sl õli pannil kuumaks. Kuumuta köögivilja ja seeni 2– 3 minutit. Sega hulka kaste. Jahuta.
3. Kasta riisipaber kuuma vette. Väikeste rullide valmistamiseks lõika pehmenenud paber pooleks. Tõsta 2 sl jahtunud täidist paberi alumisele poolele, nii et ääred jäävad vabaks. Lisa idandid. Keera alumine äär täidisele peale. Keera siis parem ja vasak külg peale ja rulli kokku.
4. Serveeri kohe või friti õlis 3–4 minutit krõbedaks ja kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Sega dipikastme ained ja serveeri rullide juurde.