Taimetoidu retseptid

Tähepirukad 

Hele-Mai Alamaa, 4. november 2013, 00:05
TähepirukadFoto: Hele-Mai Alamaa
Neid pirukakesi on tore teha koos lastega, igaüks koostab endale oma. Tähekesed, südamed või kuusepuud saad lõigata piparkoogivormidega, aga muidugi võid ka teha lihtsalt ruudukese. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Lehttainas
KATE NR 1
Nektariin
Kitsejuust
Mesi
Piiniaseemned
KATE NR 2
Kilu
Basiilik
Mozzarella
KATE NR 3
Seened (praetud)
Palsamiäädikas
Tüümian
Kitsejuust

Valmistamine
1. Prae seened sibula, või ja peterselliga. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Karamellista punane sibul – või, suhkru ja palsamiäädikaga. Poole kilo sibula peale võid panna 2 supilusikat pruuni suhkrut ja 2 supilusikat äädikat. Eriti hea meki annab ka panni peale tüümiani lisamine.
3. Tainas kaduma ei lähe, ülejäägid saab uuesti kokku rullida ja vormi lõigata. Aseta tähed küpsetuspaberile ja lase fantaasial lennata.
4. Kuumuta ahi 200 kraadini ning saada pirukad 15–20 minutiks ahju. Söö kohe, kui enam keelt ei kõrveta.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee