Eesti köök

Mardi salat Taivo suitsutatud lihaga 

Hele-Mai Alamaa, 4. november 2013 00:11
Mardi salat Taivo suitsutatud lihagaFoto: Hele-Mai Alamaa
Vaagnatäis häid asju...

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
Roheline salat (erinevaid)
Tomat
Sool
Must pipar
Soolakurk (väikesed)
5 tk Kartul
1 peotäis Porgand (väikesed)
Või
Salvei
1 tk Värskelt suitsustatud seasisfilee
KASTE
1 osa Sidrunimahl
3 osa Oliiviõli
Mesi

Valmistamine
1. Rebi roheline kaussi. Viiluta tomatid ja maitsesta soola-pipraga. Lõika kartulid jämedalt viiludeks, igast kartulipoisist saad nii 3–4 viilu. Puhasta porgandid.

2. Sulata pannil või, lisa õli ja tükikesteks rebitud salvei, prae kartuleid-porgandeid pannil kaane all, kuni need on valmis.

3. Tükelda kurgid, vispelda kaste. Keeruta kõik segamini. Kartulid-porgandid lisa kuumalt, kõige peale veel otse suitsuahjust tulnud sea-sisefilee. Mmmm... Ilusat Elu!


HEA TEADA!
Liha suitsuta ise või osta seda mõnelt turult-laadalt.